Keuzemenu in Teams

Keuzemenu in Microsoft Teams

Altijd de juiste persoon aan de lijn

Met een keuzemenu in Microsoft Teams krijgen je bellers altijd de juiste persoon aan de lijn. Een keuzemenu is een onderdeel van een Auto Attendant welke tevens zorg draagt over waar gesprekken uitkomen, binnen of buiten je openingstijden. Zo kan je buiten je openingstijden een voicemail laten horen, een keuzemenu met een andere indeling instellen of het gesprek doorverbinden.

Verschillende mogelijkheden

Achter elke keuze ( nummers 0 tot 9 ) kies je een bestemming. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Zo kan je een nieuw keuzemenu opgeven, zo maak je een structuur met meerdere lagen. Het nadeel hiervan is wel dat de beller langer onderweg is naar de juiste persoon.

Wachtrij
Vanuit een keuzemenu zal je veelal doorschakelen naar een wachtrij. Al klinkt een wachtrij wel heftig. Het gebeurd vaak genoeg dat niemand in de wacht staat, maar het gesprek zo wel bij de juiste groep personen aangeboden wordt.

Voicemail
Wordt er een voicemail ingesproken, dan komt de ingesproken boodschap binnen als MP3 bestand. Deze vind je uiteraard terug in Microsoft Teams, maar ook in je e-mail. Is de kwaliteit goed? Dan staat het bericht ook voor je uitgetypt klaar, super handig toch?

Doorverbinden
Worden gesprekken extern afgehandeld, of werk je met een stand-by oplossing? Ook dat werkt met Teams. Doorschakelen kan ook vanuit een keuzemenu optie.

Adresboek op naam

Microsoft Teams beschikt over een digitaal adresboek waarin de beller doorverbonden kan worden door middel van spraak. Spreek simpelweg de naam uit en Teams verbindt het gesprek door. Het is ook mogelijk de naam in te toetsen via de numerieke toetsen, maar hé, als je een naam kan uitspreken is dat veel makkelijker toch?

Wil jij ook uitgebreide keuzemenu’s?

Als je overtuigt bent van de mogelijkheden van het bellen met Microsoft Teams is het een kleine stap om het ook echt te kunnen gebruiken. Office Extensions kan het werk volledig voor je uit handen nemen en jouw omgeving van A tot Z instellen. Als je het onderstaande formulier invult nemen we contact met je op.

Neem contact met mij op